Jagnięcina z kością 2 x 0,5 kg

  • Dodaj recenzję:
  • Waga: 1 kg
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
  • 12,00 zł 10,00 zł / szt.
  • Niedostępny

Produkt z kością 

(zawartość kości w produkcie: 52%) 

Jagnięcina to mięso bardzo soczyste, lekkostrawne, a przede wszystkim chude. Stanowi bogate źródło składników mineralnych i witamin z grupy B (pamiętajmy, iż jej niedobór powoduje między innymi niedowład mięśni), przewyższając w tym względzie każde inne mięso zwierzęce. Dzięki uzupełnianiu innych witamin z grupy B, zawartych w mięsie jagnięcym, można uniknąć takich schorzeń jak: zaburzenia wzroku, chorobowe zmiany skórne. Jest ona bogatym źródłem potasu, fosforu, żelaza, cynku i siarki. Jej zdrowotne właściwości wynikają z faktu, że owce hodowane są na wolnym powietrzu, pasące się na górskich halach, będących czystych ekologicznie i nienawożonych przez cały okres wypasu. Dzięki dodaniu zmielonych kości w produkcie, otrzymujemy odpowiednie zachowanie gospodarki wapniowo-fosforanowej, stanowiąc jej bogate źródło. Dostarczają również w doskonałej jakości białek, tłuszczów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i chrząstkę.

Produkt zawiera drobne mięso jagnięce oraz kości.

Składniki analityczne: 
 
  • białko 15,5 %
  • wilgotność: 51 %
  • włókno surowe: 15 %
  • zawartość tłuszczu: 19 %
  • wapń: 52 %
 
Najważniejsze cechy: 
 
  • wartościowa karma bytowa
  • bez konserwantów
  • próżniowe pakowanie
  • roczny termin przydatności
 
Sposoby podania: 
 
  • rozmrozić i gotowe
  • rozmrozić w mikrofalówce
 
Temp. przechowywania: - 18 °C
 
Zalecane dodatki: owoce i warzywa

Logo